BTW

Vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming kan duur zijn, vooral als je een hele nieuwe vloer laat leggen. Toch is het een relatief goedkope en zeer effectieve manier om een gedeelte van je huis te isoleren. Ook brengt het erg veel voordelen met zich mee, zoals een beter leefklimaat, een lagere energierekening, minder vocht in huis en minder huismijt.

Er zijn een paar manieren waarop de overheid dit soort energiebesparende manieren wil steunen. Voorheen was er meer geld beschikbaar, maar toch kan je nu ook nog van een paar mogelijkheden gebruik maken. Het verlaagde BTW tarief is hier één van.

  • Vloerverwarming is geen isolatie
  • Vloerverwarming subsidies bestaan niet
  • Vloerverwarming is de moeite waard

Verlaagde BTW

Op de arbeidskosten van alle isolatiewerken hoef je maar 9% BTW te betalen in plaats van 21%. Dit is dus best een groot verschil. Om hier voor in aanmerking te komen hoef je in principe niks te doen. Het lagere tarief moet door je aannemer worden verrekend op de eindfactuur. Het is dus wel verstandig om dit vanaf het begin bespreekbaar te maken en om het goed te controleren als het tijd is om te betalen. Dit is echter niet het geval voor vloerverwarming.