Vloer tegels en vloerverwarming

Een ervaren tegelzetter draait zijn hand niet om voor het betegelen van een badkamer of keuken, ook voor het plaatsen van vloerverwarming. Tegelzetten is een vak dat je nooit meer verleert als je het eenmaal goed in de vingers hebt. Daarnaast is het belangrijk dat niet elk soort systeem geschikt is onder vloertegels.

Het hangt er natuurlijk wel van af hoe groot de tegels zijn als het om de snelheid van het werk gaat. Grote tegels zorgen ervoor dat het werk sneller klaar is. Maar soms zijn grote tegels niet gewenst. Als de klant een kleinere tegel mooier vindt dan kan een vakman deze uiteraard ook prima plaatsen.

Verschil in tegels

Er is een duidelijk verschil tussen vloertegels en muurtegels. Tegels die op de muur worden gezet zijn vaak glad en glanzend. Vloertegels daarentegen zijn meestal mat van kleur en hebben een stroever oppervlak. Zeker in de badkamer waar je vaak met natte blote voeten op de vloer staat is dat belangrijk. Stroeve tegels zorgen ervoor dat je minder snel uitglijdt. Als je zelf gaat tegelzetten is het dan ook belangrijk om vooral voor de vloer goed op de keuze van de tegels te letten.

Verschil natbouw en droogbouw

Bij het leggen van vloertegels i.c.m. vloerverwarming gaat het vrijwel altijd om een ‘natbouw’ systeem, welke eigenlijk niks anders is dan dat er een nat laag cement over de vloerverwarming gestort wordt. Eenmaal droog kan een tegelzetter de vloertegels op de vloer leggen naar een bepaald legpatroon.